top of page

Workshops

ijsbad Buitenpraktijk Bosleven.JPG

Wim Hoff Methode Ijsbad en ademhaling

In samenwerking met Innercore trainingen, erkend WHM trainer, bieden wij de komende periode weer een aantal fantastische ervaringen aan mbt de technieken van de Wim Hof Methode en uiteraard als afsluiter in het ijsbad voor een paar minuten. Heb je interesse? Je kunt je aanmelden via de officiele  Wim Hoff Site of die van Innercore zelf. tuur een mail en geef je op! 

Data:

zondag 15 Oktober 2023

zondag 12 November 2023

zondag 17 december 2023

Unknown-16.jpeg

Executieve functies - Leer het mij zelf doen

Wist je dat de regulatie van executieve functies soms meer bepalend is voor de manier waarop men zich ontwikkelt dan het meer bekende  IQ?! Hoe kun je (anderen) leren zelf initiatief te nemen, wat heeft je werkgeheugen voor invloed op je dagelijks functioneren. Dit en nog veel meer praktische informatie voor zorgprofessionals en onderwijs bieden wij vanuit theorie en praktijk aan  in een leerzame workshop. wij maken een training/workshop helemaal op maat voor zorgteams. vraag zeker naar de mogelijkheden.

Unknown-19.jpeg

 Buiten Boost Dag


Buitenpraktijk Bosleven en De NatuurPraktijk Breda en samenwerkingspartners slaan de handen ineen.

Beleven en ervaren van hoe natuurlijke processen kunnen bijdragen aan een betere mentale gezondheid & weerbaarheid.

Wat we gaan doen:

Een inspirerende Beleving & Boost je gezondheid-dag waarin we elkaar ontmoeten door te beleven in de natuur & daardoor een stukje gezonder en bewuster worden.


Voor wie:

       Zorgprofessionals binnen de jeugd en volwassentak, huisartsen en of andere paramedici die interesse hebben in het bevorderen van de mentale gezondheid en leefstijl middels ervaringsgericht werken in en met de natuur.

Mensen die nieuwsgierig zijn naar hoe gezondheidszorg  en hulpverlening ook anders kan. Mensen die willen weten wat er onder ‘holistisch’ werken valt en wat de mogelijkheden hier in zijn. Mensen die nieuwsgierig zijn en out of the box durven te denken.

       Én mensen die een leuke middag willen hebben en willen ervaren wat goed is voor je en bij je past wat betreft mentale gezondheid.


Waarom:

We geloven in de kracht van natuurlijke processen en hoe deze onze mentale gezondheid kan bevorderen.


Hoe:

Door het inzetten van creatieve, ervaringsgerichte werkvormen, in de natuur, creëren we een connectie tussen lichaam, hart en geest️. We laten je concreet ervaren hoe je vitaler kunt worden en mentale ontwikkeling kunt stimuleren  door aandacht te hebben voor de invloed van natuurlijke processen. Zo geloven we dat informatie beter beklijfd. Dit doen we door inzet van beweging, natuurbeleving, het betrekken van flora en fauna, laten proeven, opzoeken van grenzen en boosten van het immuunsysteem middels koude, ademhaling- en mindfulness oefeningen, een sneak peak leven naar je waarden en informatie over bioritme en stress-systeem. We combineren nieuwe en reguliere methoden en technieken.


Ons doel?

  • Een leuke, inspirerende belevingsdag verzorgen die laat zien wat de natuur en natuurlijke processen voor ons kunnen betekenen in het vitaler en (mentaal) gezonder worden.

  • Mensen kennis laten maken met hoe je op natuurlijke wijze de mentale gezondheid kan bevorderen.

  • Mensen nieuwsgierig te maken in wat mogelijk is in ons enthousiasme mee te helpen verspreiden binnen de gezondheidszorg en hulpverlening.


Wanneer:      zie website www.natuurlijkerwijsgezond.nl


Waar:             Landgoed de Meerberg, Teteringen


Investering: Tijd en een open mind, maak een gezonde lunch voor jezelf en breng dat mee om te delen (potluck), de bereidheid om met andere mensen in gesprek te gaan en deel te nemen aan de ervaringsoefeningen.

Schrijf je snel in! Er is plek voor maximaal 20 mensen.


Na inschrijving wordt je per mail op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van het event. Verdere informatie wordt nader toegestuurd.


Begint het te kriebelen en ben je ook geïnteresseerd? Neem contact met ons op!

meten is weten HRV BuitenBoost.JPG

Ervaringsgerichte Instrumenten in de hulpverlening

in deze workshop maak je kennis met diverse ervaringsgerichte instrumenten/methodieken die effectief werken en handvatten bieden in de dagelijkse praktijk van de professional. Theorie en praktijk gecombineerd met oefeneningen vanuit beweging, natuur en lichaamssgerichte interventies.

bottom of page