top of page
regenboog.JPG

Missie en Visie

​Ruimte in de letterlijke en figuurlijke betekenis van het woord..dat is wat wij vanuit de Buitenpraktijk willen bieden. Een plek waar rust, tijd, aandacht, kennis en ervaring bij elkaar komt om te ontwikkelen, groeien, uitgedaagd te worden, te beleven en ervaren.

\

Passende gezonde keuzes maken, plezier hebben in je werk of school, een goed contact mer vrienden en familie, kunnen zorgen voor jezelf en anderen, durven vallen en opstaan en uitdagingen en moeilijkheden aangaan, toekomstperspectief zien en dromen realiseren, alles heeft in onze ogen in eerste instantie te maken met de manier waarop je zelf het beste functioneert.

Zo zijn wij zelf ook jaren geleden gestart met het opzetten van Buitenpraktijk Bosleven, vanuit jarenlange kennis en ervaring in een reguliere gekaderde setting naar steeds meer out-of-the-box en passend bij de natuurlijke behoeften en overtuigingen om te kunnen ontwikkelen waar we nu zijn (en nog steeds work in progress natuurlijk) 

Een centrum creëren waarin wij ons met elkaar inzetten voor mens en dier om  vrij mogelijk in het leven te kunnen bewegen.  Het zou voor iedereen toch mogelijk moeten zijn om het leven zo in te richten dat het zoveel mogelijk aansluit bij dat wat goed voor je is?!

Met onze collega's en samenwerkingspartner hanteren wij de visie dat ieder mens uniek is en de ruimte mag  krijgen om zichzelf te ontwikkelen op een "natuurlijke" originele manier. Iedereen is anders en om die reden willen wij diversiteit en maatwerk als essentiele thema's uitdragen.

Dat je de kans neemt en maakt om keuzes te maken die gezond voor jou en je omgeving zijn. Dromen en wensen omzetten in realistische doelen en prioriteiten stellen als het gaat om gezondheid, relaties, daginvulling en toekomstperspectief. Voor jong en oud is dit wat ons betreft hetzelfde. 

Dat is ook de manier waarop wij onze diensten willen bieden vanuit onze bijzondere lokatie Landgoed de Meerberg. Aandacht, tijd en ruimte worden gebundeld om samen te werken, ervaringen te beleven, kennis te delen en op zoek te gaan naar plezier, kansen en mogelijkheden op de manier die bij je past.

Een gezonde levensstijl bereiken kan op verschillende manieren. Wij denken dat het vinden van balans een hele belangrijke factor is. Het leven is een verzameling van allerlei ingrediënten; voeding, slaap, mentale weerbaarheid, persoonlijke keuzes, omgevingsfactoren, duurzaamheid, afwisseling tussen bewegen en rust en zijn allemaal belangrijk om goed voor jezelf en de wereld om je heen te zorgen. 

Door het doorlopen van een proces van bewustwording, onderhevig durven zijn aan dynamiek en beweging, met de inzet van creatieve middelen, met de mogelijkheid van rust, ruimte, dieren en natuur en aandacht voor leefstijl willen wij hier samen aan werken. Dit doen wij in de vorm van hulpverlening, maar ook in een ontspannende, leerzame en recreatieve setting;

Vanuit Buitenpraktijk Bosleven willen wij zorg dragen voor jouw verhaal, jouw context, jouw proces. Graag gaan wij samen met onze tijd, ruimte, kennis en aandacht, uitdagingen aan om mogelijkheden en kansen te creëren.


en tenslotte voel je vooral welkom vanaf het moment dat je bij ons binnenstapt!

 

bottom of page