top of page

Buitenpraktijk Team

wie doet wat

Fiona van Hout

Praktijkhouder

Fiona is praktijkeigenaar en heeft ruim 25 jaar ervaring als psycho-sociaal hulpverlener met specialisatie jeugd .In 2008 is Bosleven door  Fiona opgericht vanuit de visie dat hulpverlening het beste werkt als je het aanbiedt op de manier die bij je past, vanuit beweging, creativiteit, vanuit de natuur en vanuit het idee dat je het beste kan groeien met een dosis positiviteit en perspectief. Fiona is eindverantwoordelijk voor de interne en externe processen, de samenwerking met collega's, opdrachtgevers en is samen mede verantwoordelijk voor het dagelijks reilen en zeilen op landgoed de Meerberg.

IMG_8326_edited_edited_edited.jpg

Huib Ouwerling

projectbeheer & ervarend leren

Huib  is opgeleid bewegingsagoog, heeft de jaren gewerkt bij defensie en als close-protection officer en besloten(jeugd)zorg. De (internationale) ervaring in relatie tot sport, beweging en gezondheid heeft en de docentopleiding veiligheid/agressie beheersing, maakt Huib tot een specialist op gebied van complexe vraagstukken mbt hulpverlening in een besloten en/of  ambulante setting. Huib is mede verantwoordelijk voor crisisinterventies, maar zorgt ook voor een prettige (werk)omgeving bij Buitenpraktijk Bosleven.

huib_edited.jpg

Anneke Kleinloog

Toegepast Orthopedagoog

Kinderen gaan soms door een lastige periode. 

Is het dan een lastig kind of een kind wat het lastig heeft?

 Mijn grote passie is weer rust brengen in gezinnen. Hierin vind ik het werken met ouders en met de kinderen echt het mooiste wat ik mag doen. En ook als er op school ondersteuning nodig is loop ik graag een tijdje mee. 

Mijn specialisme ligt dan ook in het begeleiden van gezinnen met een kind of jeugdige met een ontwikkelings- en/of een psychische stoornis en de opvoedkundige vragen die hierbij komen kijken. 

Door met de ouders in gesprek te gaan kunnen ze soms zelf al de begeleiding aan hun kind geven wat het nodig heeft. Als het nodig is begeleid ik ook de kinderen een tijdje. Dit doe ik het liefst door creatief bezig te zijn, de natuur op te zoeken, leuke en uitdagende opdrachten te doen en te zorgen dat de kinderen plezier hebben in de begeleiding die ze krijgen.

~ Ik ondersteun graag gezinnen met de meest uiteenlopende wensen en hulpvragen ~

Specialist opgroeien en opvoeden, advies onderwijs, groepstrainingen -opvoedkanjers -

anneke_edited.jpg

Lara Giesselbach

Psycholoog

Lara is ontwikkelingspsycholoog en momenteel i.o.t kinder-en jeugdpsycholoog. Lara biedt bij Bosleven behandeling en diagnostiek, heeft als expertise contextuele paardentherapie (CPT) en is specialist executieve functies.

lara foto.JPG

Cynthia Both

Jeugd en gezin professional

(bedrijfs)maatschappelijk werk en gespecialiseerd regie complexe scheidingen/hulpverlening  -CynthiaBothjeugdprofessional-

cynthia.jpg

Marieke Smolders

Orthopedagoog

Hi! Mijn naam is Marieke Smolders. Ik ben een eigenzinnige, holistische gedragswetenschapper met een passie voor mens, dier en natuur. Ik begeleid en behandel kinderen, jongeren (en hun ouders) en (jong) volwassenen met brede vraagstukken op het gebied van ontwikkeling, opvoeding en psychische gezondheid. Daarnaast verricht ik ook diagnostiek.
Veel kinderen, jongeren en (jong)volwassenen lopen vast in ons ‘systeem’ en hebben vanuit het reguliere pad al veel geprobeerd. Ik vind het belangrijk om een goede band te creëren, zodat we er samen voor kunnen zorgen dat jij/jullie weer in je kracht komen te staan. Het is voor mij een leuke uitdaging om vanuit verbinding en vertrouwen samen te puzzelen wat werkt voor jou en persoonsgerichte, creatieve werkvormen te bedenken die aansluiten bij jouw leefwereld en interesses. Ik maak daarbij gebruik van een flinke dosis enthousiasme, positiviteit en humor. Ik vind het fantastisch om mijn werk bij Buitenpraktijk Bosleven te kunnen combineren met paarden, beweging en natuur. Dat geeft mij veel energie.
Hiervoor kun je onder andere terecht: Opvoedvraagstukken, hoogsensitiviteit, prikkelverwerking (Prikkelstorm Coach), overprikkeling, autisme, ADHD, angst- en stemmingsklachten, depressieve gevoelens, emotieregulatie, zelfbeeld, burn-out, puberteitsontwikkeling, balans werk-prive, ouder-kind interactie, scholingen, workshops en advies op maat voor opvoeders en professionals.

Eigenzinnig 99.jpg

Nicole Verkerk

Ambulant hulpverlener

Ambulant hulpverlener, ouderbegeleider/gezinsoundersteuner en gespecialiseerd in  beeldentaal:  – Jij-veer-Krachtig-

1618993030083.jpeg

Lidewij van Borssum Waalkes

Zorgadministratie

Lidewij biedt samen met haar collega administratieve ondersteuning aan ons gehele team en is mede-verantwoordelijk voor de uitvoering van de backoffice. Vanwege haar achtergrond als social worker is zij ook kwaliteitsmedewerker en mede-verantwoordelijk voor de aanmeldingen en intake -zorganiseren-

1642660708576.jpeg

Yvonne van der Heijden

Orthopedagoog Generalist

Orthopedagoog-generalist, regiebehandelaar, diagnostiek, postmaster orthopedagoog en systeemtherapeut. gespecialiseerd in hechting, gendervraagstukken en EMDR.  -Elevare-

yvonne.jpg

Bjorn Geerts

Ambulant hulpverlener Social Work

Jeugd en gezinsprofessional, ambulante hulpverlening, specialisaties : cognitieve functies, onderwijs en ervarend leren

bjorn_edited.jpg

Lei Li Dwars

Orthopedagoog

"Als orthopedagoog houd ik me vooral bezig met diagnostiek en behandeling van kinderen en jongeren met diverse problemen en klachten. In mijn behandelingen maak ik gebruik van cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie en EMDR. Regelmatig gebruik ik creatieve manieren om de behandeling vorm te geven. Dit kan door middel van tekeningen/knutsels (in de natuur), spellen en oefeningen met paarden. Mijn expertise is het behandelen van angst en zelfbeeldproblematiek"

DSC_0958.JPG

Monique Nencu

Psychotherapeut jeugd/volwassenen en EMDR practioner

monique.jpg

Ilse Kloosterhuis

psychiatrisch verpleegkundige

ambulant hulpverlener, groepsbegeleider, gezinsbegeleider

ilse.jpg

Bianca Havermans

Psycho Motorisch Kindertherapeut

Als psychomotorisch kindertherapeut ben ik graag in beweging. Spelenderwijs ervarend leren. Bij Buitenpraktijk Bosleven is mijn wens werkelijkheid geworden; psychomotorische therapie geven op een buitenlocatie. De natuur voedt, ontspant en verbindt. Het is mijn doel om kinderen en hun gezinnen meer met zichzelf, elkaar en de natuur te verbinden.
Buitenpraktijk Bosleven heeft een nauwe samenwerking met Centrum Le Bon Départ, waar ik ook werkzaam ben als psychomotorisch kindertherapeut en coördinator. (Bianca heeft een sabbatical en wij hopen haar in 2024 weer terug te zien)

Bianca Havermans.jpg

Liedewij Giri

Natuurgeneeskundig therapeut

 Natuurgeneeskunde is een therapie die gebruikt maakt van natuurlijke methoden om gezonder in balans te komen. De therapie richt zich op het uitscheiden van belastende afvalstoffen/toxines. Vanuit een nieuw herwonnen autonomie kan er gezondheid ontstaan. Natuur en geneeskunde zijn beide mijn passie. Sinds kindertijd heb ik veel projecten in de natuur ondernomen en opgezet die de gezondheid bevorderen. Deze kennis voeg ik met veel plezier toe in de landschapsontwikkeling van Buitenpraktijk Bosleven. Daar waar de natuur de mens voedt, voeden wij de natuur. Een natuur binnen en buiten onszelf.

liedewij Giri.jpg

Hey jij daar! Open Vacature

Wij staan open voor een samenwerking met een SKJ of BIG geregistreerde professional op ZZP-basis!

Heb jij een achtergond als PMTer, Social Work, Pedagoog of Psycholoog? Heb jij een drive voor het werken met jeugdigen/gezinnen, durf je zelfstandig en out-of-the box te werken. Kun jij iets toevoegen  vanuit creatieve een ervaringsgerichte (aktief, creatief, natuur  en/of  evidence-based) middelen, dan nodigen wij je graag uit voor een sollicitatie!!

Unknown.jpeg
Ons Team: Our Team
bottom of page