top of page
  • Fiona

Contextuele Paardentherapie bij Buitenpraktijk Bosleven

Bijgewerkt op: 29 aug. 2022

CPT is een methode ontwikkeld door systeemtherapeute Hester Selbeck waarbij de paarden worden ingezet ter ondersteuning van een hulptraject. Zoals Hester het omschrijft : "Contextuele Paardentherapie (CPT) is een vorm van systeemtherapie waarbij paarden worden ingezet als co-therapeut. De interactie met de paarden zorgt voor een (diepe) ervaringsgerichte vorm van therapie waarbij cliënten in contact komen met hun emoties en gespiegeld worden in hun gedrag. Contextuele Paardentherapie (CPT) vindt plaats in de natuur".


Lara, onze klinisch psychologe is opgeleid in Spanje om deze unieke methodiek, op passende manier in te zetten vanuit onze praktijk. De rust, ruimte, de natuur, de paarden in combinatie met een gedegen achtergrond van het team waarin zij met collega's van Buitenpraktijk Bosleven CPT vormgeeft maakt dat deze methode een aanwinst is binnen onze praktijk.


CPT binnen Buitenpraktijk Bosleven is bedoeld voor jeugdigen en gezinnen die bijvoorbeeld vastlopen in communicatie of hoogoplopende emoties ervaren, traumatische gebeurtenissen hebben meegemaakt of stagneren door interne "struggles", maar ook eet-angst en/of stemmingsstoornissen.


Het programma heeft als doel om in gezamenlijkheid weer te komen tot processen die houvast bieden. Door de samenstelling van het team is het mogelijk om situaties vanuit verschillende perspectieven te benaderen. Dit maakt dat er een programma wordt gemaakt wat helemaal is afgestemd op de vraag. Procesdiagnostiek, oefeningen en interactief met de paarden werken behoren tot de vaste elementen van het programma.

118 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page